Обадете ни се
0888347774

Disruptor ™    

Не сравнявайте

Disruptor ™ - уникална технология за филтриране на вода, която не е съпоставима с която и да било съществуваща досега. При  прилагането й се отстраняват повече примеси, отколкото при употребата на всеки друг механичен филтър. Същевременно към водата не се добавя нищо и се задържат необходимите минерали.

Произход от НАСА

Водата е все по-оскъдна стока на земята, но винаги е била „безценна“ в космоса. Водата в космоса има цена и тя е наистина висока - един галон, пуснат в орбитата на Земята, струва над 83 000 долара.

...

Нововъведенията на НАСА позволяват на астронавтите да получават питейна вода от собствената им урина и пот, стремежът е един ден да може да се извлича вода от подземните ледници на Марс, но е малко вероятно наличието на вода в космоса да надхвърли нуждите. Следователно методите за рециклиране и пречистване на водата са сред основните опасения на НАСА. Компаниите за наноматериали Argonide (САЩ) и Ahlstrom-Munksjö (Финландия) са разработили уникална филтърна среда, революционизираща пречистването на водата - Disruptor ™. Доскоро този метод беше използван изключително от НАСА и беше пуснат за търговска употреба само преди няколко години. Филтърната среда Disruptor médium се произвежда в САЩ

 

Технология

Основата на филтърната среда Disruptor филтра са наноалуминиевите влакна, изработени от бемитов материал, с диаметър около 2 нанометра (за сравнение, лист хартия е дебел 100 000 нанометра). Повърхността на влакната е 500m2 на грам.

 

Vlákna z nanoaluminy so zachytenými bakteriálnymi bunkami

...

 

Влакна с кристална структура, ако водата тече през тях, произвеждат положителен електрически заряд. Повечето примеси имат отрицателен електрически заряд и поради това се привличат и инактивират от наноалумина. Този процес се нарича електроадсорбция. Благодарение на това свойство, един слой среда, макар и с размер на порите около 2 микрона, е в състояние да отстрани повече от 99,9% от частиците. Размерът на порите на филтърната среда по отношение на частиците, които тя елиминира, означава, че Disruptor ™ достига до зърното на филтърната среда: голям поток (нисък спад на налягането) и в същото време висока способност да задържа примеси.

 

...

 

Абсорбиращата способност на разрушителя се засилва от слой прахообразен активен въглен (за премахване на миризми и миризми от водата), а също и от слой антимикробен дезинфектант сребро (за предотвратяване на растежа на бактерии във филтъра).

...

 

Какво премахва Disruptor от водата?

Disruptor ™ е наистина уникална технология за филтриране, която подобно на въглеродните филтри намалява хлора, премахва миризмите от водата и подобрява вкуса ѝ. Освен това обаче той премахва патогени и други замърсители от водата като бактерии, вируси, кисти, паразити, ендотоксини, остатъци от лекарства, тежки метали (олово, желязо, мед).

Disruptor udržuje задържа минерали във водата и поради това филтрираната вода не е необходимо да се минерализира, както при обратна осмоза. Disruptor ™ не премахва нитрати или разтворими соли от водата и не е подходящ за филтриране на морска вода.

 

Задържане на мръсотия от филтъра

 

Горната част на филтъра по време на употреба

...

 

Горната част на филтъра по време на употреба

...

 

Горната част на филтъра в края на сервизния цикъл

...

 

Други предимства на технологията за филтриране на Disruptor technológ

В допълнение към високата филтрационна способност, важно предимство на Disruptor е способността да филтрира водата не само под налягане, но и без налягане, с т.нар. метод на гравитационно филтриране. Това позволява да се използва във филтърни кана или туристически бутилки.

Спестяване на електричество.

Премахването на вируси от водата обикновено изисква използване на ултрафилтрация (UF) или обратна осмоза (RO) – методи, които често изискват електрическа енергия за получаване на високо водно налягане. Disruptor ™ не се нуждае от електричество, поради високия си дебит и силната способност да задържа мръсотия. Това елиминира грижите по поддръжка, допълнително свежда до минимум и изискванията за пространство за филтриращото оборудване.

Спестяване на вода.

Технологиите за мембранна филтрация (UF, RO) трябва непрекъснато да измиват филтрационната мембрана, тъй като тя бързо се запушва. Това създава количество отпадъчни води, които се изхвърлят в канализацията. Ще изразходвате средно четири литра отпадъчни води на литър филтрирана вода. Disruptor ™ е една от устойчивите технологии, тъй като работи без отпадъци, по този начин спестява вода и се грижи за околната  среда.

... ...

 

Източник и Disruptor ™

Всички филтърни устройства Quell използват технологията Disruptor ™, за да ви осигурят възможно най-чистата вода, където и да ви е необходима.

Сравнение на продукти